Fusion biopsy pentru diagnosticul cancerului de prostată

Diagnosticul prostatei

21 noiembrie 2019

T1a Watchful waiting Tratamentul standard pentru tumorile bine și moderat diferențiate și cu speranța de viață sub 10 ani. Diagnosticul prostatei radicală Opțiune la pacienții tineri cu o sperață de viață bună, în special în cazul tumorilor slab diferențiate recomandare de gradul B. Radioterapia Opțiune la pacienții tineri cu o speranță de viață bună, în special diagnosticul prostatei cazul tumorilor slab diferențiate.

Risc de complicații mai mare după TURP, în special pentru iradierea interstițială recomandare de gradul B. Hormonal Nu este o opțiune recomandare de gradul A. Tratament combinat Nu este o opțiune recomandare de gradul C T1b- T2b Watchful waiting Diagnosticul prostatei pacienții asimptomatici cu tumori bine și moderat diferențiate și cu speranța de viață sub 10 ani.

În cazul pacienților care nu acceptă complicațiile tratamentului recomandare de gradul B. Prostatectomia radicală Tratamentul standard pentru pacienții cu o speranță de viață peste 10 ani, care acceptă complicațiile tratamentului recomandare de gradul A Radioterapia Pacienții cu o speranță de viață peste 10 ani, care acceptă complicațiile tratamentului.

normal prostate volume

Pacienții cu contraindicație chirurgicală. Pacienți cu speranță de viață de diagnosticul prostatei 10 ani și tumori slab differentiate tratamentul combinat este recomandat; vezi mai jos recomandare de gradul B. Hormonal Pacienți simptomatici care necesită tratamentul paleativ al simptomelor și care nu au indicație pentru tratament curativ.

Fără beneficiu dovedit în supraviețuire recomandare de gradul B. T3-T4 Watchful waiting Opțiune terapeutică la pacienții asimptomatici în stadiul T3, cu tumori bine sau moderat diferențiate și speranța de viață sub 10 ani recomandare de gradul C. Prostatectomia radicală Opțiune terapeutică la pacienți selectionați, în stadiul T3a cu speranța de viață peste 10 ani recomandare de gradul C. Radioterapia Opțiune terapeutică la pacienții în stadiul T3 cu speranța de viață peste diagnosticul prostatei.

ce masaj se face pentru prostatita

Creșterea dozei peste 70 Gy pare să aducă beneficii. Dacă aceasta nu este disponibilă, poate fi recomandată combinația cu tratamentul hormonal recomandare de gradul A. Mai bun decât watchful waiting recomandare de gradul A.

Opțiunea pacientului.

Adenomul de prostata: cauze, simptome si tratament

Poate avea o influență negativă asupra supraviețuirii recomandare de gradul C. Prostatectomia radicală Nu este o opțiune standard recomandare de gradul C. Radioterapia Nu este o opțiune standard recomandare de gradul C. Hormonal Terapia standard recomandare de gradul A. Tratament combinat Nu este opțiune standard. Depinde diagnosticul prostatei opțiunea pacientului recomandare de gradul B. Poate determina reducerea supraviețuirii și mai multe complicații decât cu terapia hormonală imediată recomandare de gradul B.

Prostatectomia radicală Nu este o opțiune recomandare de gradul C. Radioterapia Nu este o opțiune recomandare de gradul C. Hormonal Terapia standard.

cancer de la prostate stade 4 guerison

Pacienții simptomatici nu trebuie să fie lipsiți de tratament recomandare e gradul A. Tratament combinat Nu este diagnosticul prostatei opțiune recomandare de gradul Diagnosticul prostatei. Procedurile imagistice de rutină la pacienții stabili nu sunt recomandate și trebuie folosite doar în situații specifice.

Ghidurile de urmărire după tratamentul diagnosticul prostatei intenție curativă La pacienții asimptomatici, istoricul bolii și măsurarea nivelului PSA seric împreună cu tușeul rectal sunt testele recomandate pentru urmărirea de rutină.

4.3.2020 Urology COViD Didactics - Prostate Cancer Screening, Diagnosis and Risk Stratification

Acestea trebuie făcute la 3, 6 și 12 luni după tratament, apoi la fiecare 6 luni până la 3 ani și ulterior anual recomandare diagnosticul prostatei gradul B. După radioterapie, PSA-ul în creștere, mai degrabă decât o valoare prag specifică "nadir"este cel mai de încredere semn de boală persistentă sau recurentă recomandare de gradul B.