Semne si simptome adenom de prostata

Urinare greoaie. Cuvinte cheie de căutare

Meniu cont utilizator

Vezica urinară este parte a tractului urinar format din rinichi, uretere tubii care transportă urina de la rinichi la vezica urinarăvezica urinară un organ elastic în care se depozitează urina şi uretra tubul care transportă urina de la vezica urinară către exterior. De asemenea, există mulţi muşchi urinare greoaie nervi care ajută la funcţionarea normală a tractului urinar.

Retenţia urinară poate fi dată de probleme ale tractului urinar sau de probleme ale muşchilor şi nervilor care ajută la controlarea tractului urinar. Retenţia urinară poate fi acută şi să se instaleze brusc sau poate fi cronică şi să se dezvolte încet pe parcursul timpului.

Trebuie să menţionăm că diferite preparate din acest grup în diferită măsură provoacă efectele adverse enumerate.

În cazul retenţiei urinare cronice, în general persoana poate urina, dar pot exista diverse dificultăţi la urinare precum oprirea urinării, jet urinare greoaie întrerupt, urinări frecvente sau imperioase nevoia urgentă de a-şi goli vezica urinară care au rezultate slabe şi senzaţia de golire incompletă a vezicii urinare.

Faţă de retenţia cronică, în cazul retenţiei acute este vorba despre imposibilitatea completă de o urina în ciuda faptului că vezica urinară urinare greoaie plină. Retenţia acută de urină poate ameninţa viaţa şi trebuie tratată ca o urgenţă medicală.

urinare greoaie

Retenţia de urină afectează atât femeile cât şi bărbaţii de toate vârstele. Totuşi, apare cel mai frecvent la bărbaţii între 50 şi 70 de ani şi incidenţa creşte cu vârsta.

Cauze şi factori de risc

Bărbaţii din această categorie de vârstă suferă de hipertrofie benignă de prostată sau de mărirea prostatei. Prostata înconjoară uretra şi poate obstrucţiona sau strânge uretra atunci când este mărită şi poate determina astfel retenţia urinară.

Alte cauze de retenţie urinară urinare greoaie infecţiile, afecţiunile vezicii urinare, leziunile sau traumatismele, naşterea pe cale vaginală, efectele adverse ale anumitor urinare greoaie, scleroza multiplă, accidentele vasculare cerebrale şi distrugeri urinare greoaie.

urinare greoaie

Tratamentul retenţiei urinare depinde de tipul, gravitatea şi cauza subiacentă care a determinat-o. Retenţia urinară acută este o urgenţă medicală.

Factori de risc în incontinența urinară

Retenţia cronică poate duce la complicaţii grave şi trebuie investigată de către medic. Retenţia cronică de urină începe de obicei cu simptome uşoare care se agravează în timp.

urinare greoaie

În acest caz, de obicei persoana poate urina, dar cu urinare greoaie dificultate. Cauze posibile Retenţia urinară poate fi dată de probleme ale tractului urinar sau ale muşchilor şi nervilor implicaţi în controlarea tractului urinar.

Nervii tractului urinar transmit creierului când vezica urinară este plină.

Infectia urinara la barbati: simptome, cauze, tratament

Nervii de la creier transmit muşchilor de la nivelul vezicii urinare să se contracte pentru a împinge urina şi muşchilor sfincterului urinar să se relaxeze pentru a permite urinei să treacă în uretră către exterior. Retenţia urinară poate fi dată de distrugeri sau probleme ale oricărui nerv sau muşchi dintre aceştia.

urinare greoaie

Obstrucţia sau blocajul oricărei părţi a tractului urinar poate de asemenea să producă retenţie urinară.