Prostatita: cauze, simptome si tratament

Cauzele prostatei, Prostatita - cauze, diagnostic și tratament

Adenomul este o afecţiune caracterizată prin apariţia unei tumori de natură benignă la nivelul prostatei şi care afectează reversibil calitatea vieţii bolnavului.

Adenomul de prostată: cauze, simptome, posibile complicații, diagnosticare și tratament

Mai grav este atunci când inflamaţiile prostatei sunt de natură malignă şi când se vorbeşte deja despre cancer de prostată, o boală care face tot mai multe victime în rândul bărbaţilor. Specialiştii spun însă că acest lucru nu s-ar întâmpla atât de frecvent dacă afecţiunea ar fi depistată şi tratată la timp. Iar acest lucru presupune ca fiecare cauzele prostatei trecut de 40 de ani să facă anual un consult urologic, cu atât mai mult în cazul unor antecedente familiale sau în cazul expunerii la factori de risc.

cauzele prostatei

În ceea ce priveşte adenomul de prostată, nu este încă elucidat dacă moştenirea genetică joacă sau nu un rol, afecţiunea fiind pusă mai degrabă pe seama unui dezechilibru al hormonilor sexuali, testosteronul şi estrogenul.

De altfel, experţii spun că şi în ceea ce priveşte apariţia cancerului de prostată, tulburările hormonale apărute în special în perioada pubertăţii ar putea avea o contribuţie.

Adenomul de prostata (hipertrofia prostatica benigna)

În plus, se impun precauţii atunci când se recomandă administrarea unor preparate pe bază de testosteron în cadrul terapiilor de substituţie la bărbaţii trecuţi de 50 de ani deoarece acestea ar putea favoriza apariţia bolii. Carenţa de zinc şi abuzul de grăsimi, cauzele prostatei La apariţia tumorilor de prostată, inclusiv a celor maligne, contribuie şi obiceiul cauzele prostatei a mânca alimente bogate în grăsimi şi sărace în vitaminele A, C, în seleniu şi în zinc.

Acest din urmă mineral împiedică acumularea excesivă în organism a dihidrotestosteronului, un derivat al testosteronului, responsabil de creşterea în volum a prostatei.

cauzele prostatei

Pentru a evita acest lucru, se recomandă ca bărbaţii să consume zilnic cel puţin un cauzele prostatei bogat în zinc şi în seleniu, precum peşte gras cod, hering şi somonfructe de mare, carne de pui, cereale integrale sau seminţe de dovleac nesărate şi neprăjite.

De asemenea, dieta acestora trebuie să includă verdeţuri, roşii, produse din soia, dar şi surse de vitamina E, precum uleiul din germeni de grâu, nucile şi seminţele.

cauzele prostatei

Medicii recomandă să se consume zilnic şi o cantitate adecvată de lichide, mai ales apă plată şi ceaiuri. Expunerea la substanţe toxice Specialiştii spun că la apariţia cancerului de prostată ar putea contribui şi expunerea la radiaţii, inclusiv la cele emise de telefonul mobil.

Prostatita – cauze, diagnostic, tratamente medicale, remedii naturiste și suplimente naturale

Aceasta deoarece pielea umană este un bun conductor şi absoarbe radiaţiile rapid, putând afecta organele sexuale masculine dacă se acumulează în partea de jos a corpului. În plus, riscul de cauzele prostatei a bolii creşte şi în urma expunerii la substanţe toxice, cum ar fi aditivii din industria farmaceutică, dar şi la substanţele din fumul de ţigară.

Chiar daca simptomele urinare pe care le ai nu sunt suparatoare, este important sa identifici sau sa excluzi orice cauza preexistenta. Lasate netratate, problemele urinare pot determina obstructia tractului urinar.

De altfel, oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Sănătate şi Ştiinţe din Portland, SUA, susţin că bărbaţii care fumează se confruntă cu o formă mai agresivă a cancerului de prostată, în cazul lor tumoarea crescând mai rapid. Consult urologic, anual Bărbaţii nu trebuie să aştepte ca simptomele specifice afecţiunilor prostatei, precum urinările frecvente şi cauzele prostatei, să-şi facă apariţia pentru a consulta urologul.

Adenom de prostata: cauze, simptome, complicatii, tratament | Bioclinica

De altfel, în cazul cancerului de prostată acestea apar târziu şi nu sunt chiar atât de accentuate ca în cazul adenomului. Iată cauzele prostatei ce este indicat să se facă anual un consulturologic. Acesta constă într-o examinare clinică generală, într-un tuşeu rectal, într-un test de sânge prin care să fie măsurat nivelul plasmatic al antigenului prostatic specific PSA şi într-o analiză a urinei.

Specialistul nostru Prof.

Prostatita

Ioan", Bucureşti Cancerul de prostată reprezintă cel mai frecvent tip de cancer al aparatului urogenital masculin, fiind întâlnit mai ales la bărbaţii de peste 50 ani. De aceea, se impune atenţionarea acestora şi testele de screening pentru depistarea unui eventual cancer de prostată încă de la vârsta de 45 de ani.

PASTILA DE SANATATE ADENOMUL DE PROSTATA, CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT

Alimentaţia bogată în lipide, precum şi carenţele de zinc şi de vitamine A şi C reprezintă factori de risc în dezvoltarea cancerului de prostată. De asemenea, administrarea unor preparate hormonale, cum ar fi cauzele prostatei cu testosteron, trebuie făcută cu atenţie la bărbaţii de peste 50 ani, o sticlă de bere pentru prostatită ele pot determina dezvoltarea rapidă a cancerului de prostată.

De aceea, toţi bărbaţii cu disfuncţie erectilă cauzele prostatei de deficitul de testosteron trebuie evaluaţi de un urolog înainte de administrarea terapiei de substituţie.

cauzele prostatei

Risc Bărbaţii care fumează se confruntă cu o formă mai agresivă a cancerului de prostată. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: citeste totul despre:.